Bro over Kolbotnvannet?

Oppegård kommune har laget et forslag til omreguleringsplan for Kolbotn sentrum. Der planlegger de turvei og broer mellom Tangen og Veslebukta. Denne broen kan komme til å begrense hvor vi kan padle, så vi skrev en høringsuttalelse der vi fortalte om vår bruk av vannet og hva som skal til for å kunne padle under en bro.

 

 

Her er hele høringsuttalelsen sendt 12/12-2016:

 

HØRINGSUTTALELSE 15/313  PLAN FOR KOLBOTN SENTRUM

RA padleklubb holder til ved Kolbotnvannet og er åpen for friluftsinteresserte i alle aldre. Nytt klubbhus og ny tilpasset brygge ble innviet da klubben fylte 40 år i 2014.  Vårt anlegg og vårt utstyr er tilrettelagt for funksjonshemmede. Kolbotnvannet er vår treningsarena og har vært det hele tiden. Vårt medlemstall øker stadig og vi har i dag 101 medlemmer hvor av 18 er funksjonshemmede. Klubbens medlemmer er både aktive på høyt nivå, familier og hobbypadlere.

Vi ønsker å beholde våre nyoppussede lokaler i Solbråtanveien 18. Vi ser at det i planforslaget er foreslått at bygget skal kunne disponeres til bolig og/eller offentlig/privat tjenesteyting.  Vi ber om at planforslaget ikke er til hinder for vår fortsatte bruk eller øker sannsynligheten for at vi må gi slipp på lokalene som i dag er tilrettelaget for alle brukere med rullestolvei ned til lokalene, vannet og brygga vår blant annet.

Vi ser med bekymring på planene om bruer over vannet. Det vil si, vi har ikke noe problem med at det kommer bruer, men de må være mulig å padle under. Det betyr at det må være et punkt i bruene det er mulig å passere gjennom som er minst 2,5 meter bredt og 2 meter høyt uansett vannstand.  Vi ber om at planbestemmelsenes §16 blir utformet slik at dette blir ivaretatt. Vi antar at det er andre brukere av Kolbotnvannet som har samme interesser da vi ikke er alene om å bruke «vannveien» i Oppegård.

Vi har med største interesse lest om planene for utvikling av Kolbotn sentrum.  Selv om vi ikke pleier å gå i land i Kolbotn sentrum på de to ukentlige klubbkveldene våre i vår, sommer- og høstsesongen, så ser vi på det som utrolig bra om det hadde vært mulig å komme i land via vannveien ved Kolben for både oss og andre når vi tar en liten tur på Kolbotnfjorden. Perfekt for barnefamilier for eksempel å ta vannveien fra Solbråtanveien og til Kolben for å kjøpe is og mate ender. Vi er gjerne behjelpelige med å foreslå løsninger for å få til dette.

Med hilsen for RA padleklubb

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *